Monday, February 16, 2009

4D Scan

Date : 06/02/09
Vanue : W.Y. KO Specialist Maternity & Gynaecology Centre, Kuantan, Pahang..

Results :

* it's a GURL...=)
*berat bb 800g
*bb sihat
*placenta low -type II

Agak basi berite ini..almaklumla mummy to be ni mmg la malas!! hehe.. mr husband sgt2 la gumbire dgn berite ini..kluar aje dr bilik doc tu..trus col mak die n sms sume orang..hehhe..dia mmg nak bb gurl..as for me..xkisah gurl or boy..=)..tp sy pon seronok sgt2..da terbayang baju bb gurl yg kaler2 pink..purple.. reben2...auw...hehhe..sy pon tidak ketinggalan col mak n sms sume akak2 sy..huhuhu..dorang aritu ckp kt sy..xdernye bb gurl..mesti boy jugak ikut mcm dorang..dorang siap belek da akunye perut aritu..'Sah boy'...huhuhu..tp dorang telah salah membelek...2 kali doc sahkan bb gurl...tp xtau la kalo kuar nnti boy kan..hihihi..

BB sy sgt pemalu...tiada gamba dpt doc tu printkan..bb xnak tunjuk muka langsung..doc siap suh sy kuar dlu then 10min masuk blk..kot2 bb leh pusing..tp bb tetap xmo pusing..siap tutup muke dia dgn dua dua tgn dia..da mcm2 posisi doc tu try scan..doc siap ckp.."ala bb..pusing la"..herm..pemalunye dia..

Mayb bb sy nak surprisekan mummy n daddy dia kot..doc letak aje jel kat perut..bb terus gerak..bb marah kot kan.!! ..nmpak kat screen tu tgn dia tumbuk perut mummy dia..hehhe..comel kan!!.. sgt teruja nak menunggu bb sy kluar dr 'poket doremon' ni..

Sy juga berdoa moga2 sumenye selamat..n placenta sy akan naik bile tiba masenye nnti..skrang placenta sy da menghalang laluan bb nak kuar..insyaALLAH sume akan OK!!.. aminn..

Aku skrang da nak masuk week 30...perutku sgt2 tegang..bile bb gerak kdg2 terase sakit!!..n perut lg cepat membesar!!.. terasa berat badan ini..xpecially time nak semayang..bile nak bgn mmg kene berpaut..

Kesihatan lak tidak berape baik lately..start dgn selese last thursday..skrang batuk2 n sakit tekak pulak..cuace di kerteh sgt tidak menentu..sgt panas skrang ni..

ok la..da~~

9 comments:

Mrs Azmar said...

Azie..

Placenta ko pon low gak ke..cam aku aritu gak time scan 29weeks..

Alhamdulillah scan ms 33weeks aritu dh naik balik..

Aku pon susah tol nk bangun time solat..kaki lak senang sakit kalo byk gerak or berdiri lama2..

Take care...

azieaz said...

haah la apash..eh konye bb pon gurl gak kan..hehehe..bes bes..

tu aar..harap2 nnti naik la bile da dekat...besnye ko xlame je lagi kan..ee...geram2..

ade hati lg ni nak jln2 shopping ni..makin bengkak la kaki nnti..huhuhu..

nurulzia said...

bestnye baby girl...

haneebee said...

waaahhh.bestnye! tak sabar nak tengok baby girl. Hehehe

iNtAn aIzaN said...

tahniah dear :)

nanti bolehlah beli baju bnyk2 utk baby girl since ko dh th she's girl :)

jd diri bebaik k

3 bulan, tak lame jer lagi tue

koklie's said...

hi azieaz, you chekup di wycko ker? ok ker..i from kuantan so skang sedang survey hospital yang ok untuk chekup

iNtAn aIzaN said...

Zie..aku tagged ko =) jwb jangan tak jawab :)

haneebee said...

Update!!!! Lama x dgr berita nih.

izanpyus said...

Salam.. dok cari2 pasal scan 4D ni, terjumpa blog awak :D... Saya pun nak buat 4D scan nie tapi tak tahu plak kt mana area kuantan nie.Sekarang saya pregnant 26weeks.Tempat awak buat ni kena buat appointment dulu ke kalau untuk scan 4D? Maaf banyak bertanya... Semoga ibu dan anak sihat...